Akcija ‘Praznik’ i u Hercegovini

SARAJEVO – Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Uprave policije MUP-a Sarajevske županije, u suradnji sa MUP-om Hercegovačko-neretvanske i Zapadno-hercegovačke županije te Centrom javne sigurnosti Istočno Sarajevo, jučer su u operativnoj akciji “Praznik” izvršili pretrese na 31 lokaciji i lišili slobode 21 osobu.

Osobe su lišene slobode po naredbi Županijskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Tužiteljstva Sarajevske županije zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo organizirani kriminal u vezi sa kaznenim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i kaznenim djelom posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

U pretresima na području Sarajevske, Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije te Istočnog Sarajeva sudjelovalo je više od 300 policijskih službenika. Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji će se koristiti kao dokazi u daljem postupku. Osobe lišene slobode jučer tijekom dana su kriminalistički obrađene nakon čega će postupajući tužitelj odlučiti o njihovom daljnjem statusu.

U pretresima je pronađena je i oduzeta veća količina opojnih droga, opreme za proizvodnju i preprodaju opojnih droga, mobilnih telefona, računarske opreme, novca, vatrenog oružja, municije, eksplozivnih naprava, dokumentacije i jedno putničko motorno vozilo.

Nastavljen je i rad na pronalasku još deset osumnjičenih osoba za kojima se traga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *