IDDEEA- i “Mühlbauer“ potpisali jednogodišnji ugovor

BANJA LUKA – Agencije za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH i tvrtka “Mühlbauer“ d.o.o iz Banja Luke jučer su potpisale ugovor o nabavci pasoških knjižica, priopćeno je iz Agencije. Time je, kako se ističe, definitivno okončan postupak nabavke i sada je sigurno da će se kontinuitet izdavanja putnih isprava normalno nastaviti i nakon 21. ožujka, do kada je na snazi sadašnji okvirni sporazum.

U pregovaračkom postupku, koji je 20. veljače počeo pozivom za dostavljanje zahtjeva za sudjelovanje u nabavci knjižica za putne isprave sudjelovale su tvrtke „Gemalto” iz Francuske, UAB „Garsu pasaulis“ iz Litvanije i „Mühlbauer d.o.o“ iz Banja Luke, podsjeća se te dodaje da je, nakon što je francuska tvrtka „Gemalto“ odustala od žalbe, koju je prvobitno uložila, izvršena ocjena pravodobno dostavljenih zahtjeva za sudjelovanje te je utvrđeno da druge dvije tvrtke ispunjavaju uvjete za nastavak postupka. Litvanska firma je u daljnjem toku postupka odustala od sudjelovanja jer nije mogla ispuniti tehničko-tehnološke uvjete pa su pregovori provedeni s tvrtkom „Mühlbauer d.o.o“, koja je i izabrana kao najpovoljniji ponuđač.

Predmet ugovora koji su potpisali IDDEEA i „Mühlbauer d.o.o“ je izrada i isporuka maskimalno 550.000 komada knjižica za putovnice. Trajanje ugovora je 12 mjeseci, a vrijednost za navedenu količinu knjižica iznosi 10.997.415,00 KM s PDV-om, s tim da će dobavljaču biti plaćena samo količina putnih isprava koja bude izrađena, što ovisi o broju podnesenih zahtjeva kod nadležnih tijela. “Okončanjem ovog postupka nabavke riješena je višemjesečna neizvjesnost u povledu osiguravanja knjižica za putne isprave za građane BiH i osiguran nastavak kontinuiteta izdavanja putovnica nakon isteka trogodišnjeg okvirnog sporazuma sa sadašnjim dobavljačem“, navode u IDDEEA-i.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *