Potvrđena optužnica protiv Čauševića

SARAJEVO – Tužiteljstvo BiH izdvojilo je predmet u odnosu na Anesa Sadikovića iz optužnice protiv bivšeg direktora Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH Kemala Čauševića, potvrđeno je za Klix.ba.

Za taj je portal u Tužiteljstvu BiH rečeno da je u odnosu na njega odvojen predmet te je upućena nova optužnica Sudu BiH.

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu u predmetu “Pandora 2“, u kojem se optužene tereti za financijske zloporabe u iznosu od 1,7 milijuna KM, dok je proračun BiH oštećen za višemilijunski iznos. Bivšeg direktora UNO-a BiH Kemala Čauševića tereti se za kaznena djela zloporabe službenog položaja, pranja novca i primanje dara i drugih oblika koristi. Njega se tereti da je novac pribavljen činjenjem kaznenih djela, bez kreditnog zaduženja, stavljao u legalne tokove kupovinom većeg broja skupocjenih nekretnina i zemljišta u Sarajevu i okolini u iznosu od oko 1,2 milijuna KM. Te su, pak, nekretnine blokirane na zahtjev Tužiteljstva te je Sudu BiH upućen prijedlog za oduzimanje imovine stečene izvršenjem kaznenih djela. Čauševića se dodatno tereti da je zloporabio službeni položaj i da je poduzećima koja su sudjelovala u postupku javne nabavke za usluge tiskanja kontrolnih markica na vrijednosnom papiru za potrebe UNO-a BiH omogućio nezakonitu uplatu sredstava u iznosu od oko 200.000 KM zbog navodne štete nastale u natječajnom postupku, iako stvarne štete nije bilo. Osim Čauševića, u ovom je predmetu optužen i Sedinet Karić za kaznena djela davanja dara i drugih oblika koristi, a za ista se kaznena djela u optužnici tereti i Anesa Sadikovića, čiji je predmet sada izdvojen.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *