Proljetno sunce izmamilo građane

MOSTAR – Iako je kalendarski gledano, danas nastupilo proljeće, grad na Neretvi je već danima okupan suncem, a današnji dan s temperaturom od 21 stupanj Celzijev, mnoge građane je izmamio da izađu iz udobnosti doma na svjež zrak i uživaju u prvom proljetnom suncu.

Tako su prvi dan proljeća Mostarci proveli u prirodi, ili pak uživajući pijući kavu na okolnim terasama kafića. Dolaskom proljeća sve je potpuno oživjelo. Predivan prizor uživanja mladih u prirodi jučer smo zabilježili u parku Zrinjevac. Dok su jedni šetali, drugi su se ipak odlučili izležavati i čitati omiljena štiva u prirodi. Nasmijana djeca igrala su nogomet, mladi vozili bicikla, dok su se oni malo stariji mogli vidjeti kako šeću.

Jedna od prolaznica nam je kazala kako se veoma raduje proljeću, jer idu lijepi sunčani dani koje rado koristi za šetnju.

“Svoje slobodno vrijeme većinom provodim u šetnji, proljeće je nastalo i sad se najbolje osjećam. U mirovni sam i ovdje se odmaram i psihički i fizički”, kazala je.

Početak proljeća veže se uz proljetnu ravnodnevicu, koja označava podjednako trajanje dana i noći, a od 2008. do 2101. godine, proljetna ravnodnevica pada 19. ili češće 20. ožujka.

Bez obzira počinje li dan ranije ili kasnije, proljeće je godišnje doba kojemu se većina ljudi veseli, jer sa sobom donosi dulje dane, toplije vrijeme i buđenje prirode. Stoga je pravo vrijeme za uživanje u prirodi.  Dž.O.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *