Rahimić: Nema popusta do kraja

Moramo probati osvojiti maksimalan broj bodova što možemo. Nećemo gledati na druge već samo svoj nogometni put, kazao je trener Veleža Ibro Rahimić

Najbolji start u proljetni dio prvenstva Prve lige FBiH ima kakanjski Rudar sa sve tri pobjede, ali je odmah uz njih Velež sa osvojenih 7 bodova.

Ovo su jedine dvije neporažene momčadi u proljetnom dijelu natjecanja s tim da su Rođeni tek ovakvim startom ušli u ravnopravnu bitku za ostanak. Međutim ambicije i ciljevi kluba su puno veći od toga.

– Tri mjeseca smo se pripremali da uđemo u pobjednički niz i to je ono što želimo – izgraditi pobjednički mentalitet. Još to nije u mjeri koju hoćemo i kakvu ja zamišljam, ali nije ni moguće poslije tako malo vremena sa sasvim novom ekipom. Još puno toga možemo popraviti u našoj igri, kaže trener Ibro Rahimić.

Utakmice s Jedinstvom i Bratstvom su Mostarci riješili preokretom sa 0:1 na 2:1.

– U prvoj utakmici s Travnikom (0:0) se osjetio strah kod igrača, već u Bihaću su bili nešto rasterećeniji. Mislim da će ih ove pobjede mentalno ojačati. Valja se prisjetiti da smo mi ipak vrlo mlada ekipa, najmlađa u regiji s prosjekom od 21.5 godina. Ovo je tim koji će sljedeće sezone napasti ulazak u Premijer ligu, a nadamo se da će kroz ovo proljeće stasati i mentalno ojačati, kaže Rahimić.

Utakmica s Bratstvom je pokazala određeni napredak, za nešto više će trebati još vremena.

– Zasad je vrlo važno da ni kod jednog igrača ne primijetim manjak volje, svi oni pružaju maksimum. Moje iskustvo mi govori da ćemo to naplatiti. Kad god sam kvalitetno radio nešto, to se kasnije isplatilo, priča trener Veleža.

Evidentno je taj rad primijećen i od publike koja je punila stadion u Vrapčićima na posljednja dva domaća meča.

– Naš stadion postaje jedan od najljepših u državi, puno radimo na infrastrukturi, ali i svemu drugom. Ljudi su to prepoznali i podržavaju nas. Sad je bitno da to i rezultatski potkrijepimo.

A Velež će bez kalkulacija u sve utakmice do kraja prvenstva.

– Idemo na pobjedu u svakoj utakmici do kraja, neće biti popuštanja. Moramo probati osvojiti maksimalan broj bodova što možemo. Nećemo gledati na druge već samo svoj nogometni put, kazao je Ibro Rahimić.

DERBI ZAČELJA U LUKAVCU: U sljedećem kolu će Mostarci gostovati Radničkom u Lukavcu. Protivnik je također na 20 bodova i u ovom trenutku ta utakmica je derbi začelja. – Oni su u teškoj situaciji po svim osnovama, ali mi ne možemo o tome razmišljati. Naš cilj će biti da pobijedimo i tu utakmicu, najavio je Rahimić.


Er.B. / Dnevni list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *