Srušen kvorum Doma naroda

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić smatra da sutra u Sarajevu neće biti održana sjednica ovog doma s obzirom na to da je obaviješten da joj neće prisustvovati tri od pet delegata iz kluba srpskog naroda.

Tadić je potvrdio da su ga kontaktirali de­le­ga­ti Sredoje Nović i Nebojša Radmanović iz SNSD-a, te informirali da oni i Dragutin Rodić (DNS) sutra neće doći na sjednicu Doma naroda.

Prema njegovim riječima, ukoliko Nović, Radmanović i Rodić ne dođu na sjednicu, neće biti kvoruma, pa tako ni sjednice.

Prema predloženom dnevnom redu, delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi da sutra u prvom čitanju i po skraćenom postupku razmatraju Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužiteljskim institucijama na nivou BiH.

Sredoje Nović i Nebojša Radmanović, obojica iz SNSD-a, su u petak izvijestili rukovodstvo Doma da “zbog situacije u BiH neće doći na sjednicu zakazanu“za ponedeljak“.

U dopisu se navodi da na sjednicu neće doći ni Dragutin Rodić iz DNS-a. Zbog nedolaska navedene trojice izaslanika, nema potrebnog kvoruma za sjednicu Doma naroda Parlamenta BiH.

Klub srpskih izaslanika u Domu naroda BiH čine još dva predstavnika RS-a, Ognjen Tadić i Darko Babalj iz SDS-a.

Inače, Dom naroda Parlamenta BiH trebao bi, među ostalim, razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužiteljskim institucijama na razini BiH (prvo čitanje) – skraćeni postupak, Izvješće o provedenoj reviziji učinka o temi “Upravljanje grantovima u institucijama“, Izvješće o provedenoj reviziji učinka o temi “Planiranje proračunskih rashoda u institucijama BiH“, te Stanje i perspektive u sektoru poljoprivrede u BiH.

One thought on “Srušen kvorum Doma naroda

  • ožujak 20, 2017 at 4:00 am
    Permalink

    Oduzmi im plate i auta i račune jer ne dolaskom pljuju sve narode koji očekuju bilo kakav napredak

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *