Vi se ponosite Maksom Luburićem, a mi Josipom Brozom

Građanski savez (GS) želi ovim putem da odgovori na učestale, prizemne i primitivne napade medija i organizacija ispod šinjela Dragana Čovića, stoji u priopćenju ove stranke.

“Prije svega, svaka uvreda iz usta sljedbenika Mate Bobana, Gojka Šuška i Franje Tuđmana je za nas kompliment. Mi se za razliku od rukovodstava HDZ-ova nismo slikali sa osuđenim ratnim zločincima, ne grlimo se niti se planiramo grliti sa osobama pravosnažno osuđenim za zločin u kojem su ubijana djeca i smatramo veličanje takvih osoba i njihovih djela prezrivim.

Vaš rječnik najbolje pokazuje vaš duboki intelektualni provincijalizam i siromaštvo i duhovnu bijedu vaših vrijednosti. Mi u GS-u nismo nimalo impresionirani operetnim papanlukom Kolinde Grabar-Kitarović i Dragana Čovića u Neumu kojem je javnost ove zemlje svjedočila prije par dana u Neumu.

Suština neoustaških napada na GS je u tome što je GS politička partija koja nedvosmisleno i dosljedno ukazuje na to da se zajednički zločinački poduhvat ne može veličati kao dostignuće u Bosni Hercegovini. Mi ćemo nastaviti da se borimo protiv, osporavamo, na svaki način podrivamo i osuđujemo slavljenje i oživljavanje zajedničkog zločinačkog poduhvata poznatog kao Herceg-Bosna.

Insistirajući na podjeli zemlje, HDZ-ovi bez ikakve dileme pokušavaju izazvati nasilje u Bosni i Hercegovinu i sve uz podršku Zagreba. Podsjećamo i domaću i međunarodnu javnost da je ovakva atmosfera kakvu u dijelu Bosne i Hercegovine sada proizvodi zvanični Zagreb posljednji put viđena tokom tzv. „hrvatske samouprave“. Za razliku od tada, danas nema nikoga ko može garantovati da se nasilje neće proširiti, a međunarodna zajednica više nema tenkove kojima bi spriječila nove jelaviće.

Ako postoji jedna stvar koju sa sigurnošću možemo reći rukovodstvima HDZ-ova onda je to da su razlike između nas nepomirljive i nepremostive. Naši i stvarni i ideološki preci su napadali na željezničke kompozicije kojima su Srbi, Jevreji, Romi i komunisti deportirani u Jasenovac, oni koje vi slavite su te kompozicije organizirali i sprovodili.

Vi se ponosite Maksom Luburićem i Dariom Kordićem, mi se ponosimo Fadilom Jahićem-Špancem i Kočom Popovićem, i naravno Josipom Brozom. I kao i tokom četrdesetih i devedestih godina prošlog vijeka, razumijemo da naša pobjeda znači vaš potpuni poraz i obratno”, priopćeno je iz GS-a.


 

2 thoughts on “Vi se ponosite Maksom Luburićem, a mi Josipom Brozom

 • ožujak 19, 2017 at 10:37 am
  Permalink

  niste nadodali da se ponositei patkovićem, kuburom, hadzihasanovićem, Delićem i sličnima…

  Reply
  • ožujak 21, 2017 at 6:39 pm
   Permalink

   Što fali Deliću i Hadzihasanoviću,osim ako si radio na sebi i svomu obrazovanju izučavajući i čitajući djela Smiljka Šagolja.

   Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *